Många företag väljer idag att satsa på företagsmassage som en förmån för sin anställda. Massage hföretagsmassagear en mycket positiv effekt på individens välbefinnande, det stärker immunförsvaret, förebygger samt ökar koncentrationsförmågan. Det hjälper inte bara personer som redan har problem med muskulaturen och rörelseapparaten utan verkar även i förebyggande syfte. Andra positiva effekter som har påvisats med företagsmassage är att många anställda upplever minskad stress och ökad vakenhet. Detta då massage har en lugnande effekt samt lindrar kronisk nack- och huvudvärk vilket är vanligt förekommande vid mycket stillasittande arbeten.

Att tänka på med företagsmassage

När det är dags att anställa ett hälsoföretag som erbjuder massage finns det vissa aspekter att ta hänsyn till. Det är exempelvis viktigt att anställa certifierade massageterapeuter samt att företaget som anställs har patientförsäkring, om olyckan skulle vara framme. Många företag erbjuder även kostnadsfria provbehandligar för att säkerställa att du som kund blir nöjd. Vidare bör man även undersöka med sina anställda vilken typ av massage som önskas. Det finns nämligen olika typer av företagsmassage så som svensk klassisk massage, avslappningsmassage, idrottsmassage, thai massage osv. En fördelaktig aspekt med att hyra in professionella terapeuter är att företagsmassage är ekonomiskt förmånligt då det inte behövs förmånsbeskattas av de anställda utan är avdragsgill i sin helhet. Dessutom kan företagsmassage finansieras med friskvårdsbidrag.

En annan aspekt som bör tas i beaktning när det är dags att anställa ett företag som erbjuder företagsmassage är hur man vill erbjuda sin anställd denna förmån. Ett alternativ är att låta terapeuten komma till företaget några timmar per vecka eller månad och då ge personalen massage på plats. Terapeuten kommer då ut med all utrustning, vilket innebär att det krävs ett ledigt rum under dagen. Ett annat alternativ är att de anställda själva bokar in massagen hos det anställda företaget och genomför sin behandling i deras egna lokaler.